Hoppa till sidans innehåll

Vandring


Långvandringar i Sverige anordnas av ett antal föreningar. De flesta av föreningarna är anslutna till Svenska Gång- och Vandrarförbundet (SGVF) som ingår i Riksidrottsförbundet (RF) och/eller Svenska Folksportförbundet (SFF) som ingår i Internationella Folksportförbundet (IVV).

Årskalender
SFF:s kalender ges ut i ett enkelt utförande i A5-format. Den upptar SFF-föreningarnas vandringar runt om i Sverige. Dessa vandringar finns även på SFF:s web www.sff-folksport.se

Märken
Genom oss kan du också köpa SGVF:s vandrarpass. Det ser ut som ett vanligt pass och meningen är att man för varje vandring får en stämpel så att det, med egna noteringar, så småningom blir en slags minnesbok.

SFF administrerar IVV:s vandrarmärken. De finns av två slag, kilometer och gånger. På alla SFF-vandringar kan du köpa deltagarkort för 50 kronor eller få ett gratis provkort. När du samlat tillräckligt många stämplar (10 för första märket) eller kilometrar (500 för första märket) lämnar du kortet till valfri arrangör som ser till att du får ditt märke per post utan kostnad.

SFF har även något som kallas ”Den svenska klassikern”. För den Stora klassikern skall du genomföra sex olika långa tvådagarsvandringar (25 + 25 km). För den Lilla klassikern räcker det med sex olika korta endagarsvandringar (10 km). Stämpelkortet är gratis men varje stämpling kostar omkring 10 kronor. I SFF:s kalender anges aktuella vandringar med ”S” för Stora klassikern eller ”L” för den Lilla..

Källa:
Lars-Olof Thellenberg, Frösunda Mångkampförening

 

Uppdaterad: 21 JAN 2018 19:43 Skribent: Tell Hermanson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Fredrikshofs IF Gångförening - Gång och Vandring
Box 3481
10369 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46704978834
E-post: fredrikshofsgang@gma...

Se all info